- 1391/01/31 - 09:17
- زمان مطالعه : 2 دقیقه
- /Zibh
از کارکنان علوم آزمایشگاهی دانشگاه تقدیر شد.
به مناسبت سی ام فروردین ماه روز علوم آزمایشگاه از زحمات پرسنل شاغل در آزمایشگاه ها تقدیر شد...
به مناسبت سی ام فروردین ماه روز علوم آزمایشگاه، رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان به همراه معاون درمان و مسئولین امور آزمایشگاههای معاونت درمان و بهداشتی دانشگاه از آزمایشگاه های دانشگاه بازدید و از زحمات پرسنل شاغل در این آزمایشگاه ها تقدیر کردند.
رئیس دانشگاه در این دیدار از بخش های مختلف مانند بانک خون، میکروب شناسی، بیوشیمی، هورمون شناسی، قارچ شناسی و پاتولوژی آزمایشگاه بیمارستان شهید بهشتی بازدید و در جریان مشکلات کارکنان و نیازهای این واحد قرار گرفت. دکتر محمد حسین اعرابی در این بازدید در جهت بهبود کنترل کیفی و ارتقاء کیفیت آزمایشات راهکارهایی را ارائه کرد.
لازم به ذکر است در این روز همچنین معاون درمان دانشگاه و مدیر امور آزمایشگاه های معاونت درمان به همراه کارشناس امور آزمایشگاه های معاونت بهداشتی از پرسنل آزمایشگاه های مرکزی (رفرانس)، فاطمیه زیدی، بیمارستان نقوی، بیمارستان اخوان، مواد مخدر و مرکز گلابچی کاشان بازدید و با اهداء شاخه گل و شیرینی تقدیر بعمل آوردند.
گرامیداشت 30 فروردین روز علوم آزمایشگاهی
روز 30 فروردین سالروز تولد حکیم فرزانه امیر سید امام زین الدین اسماعیل بن حسن بن محمد بن محمود بن احمد حسینی جرجانی از پزشکان نامدار ایران است که در سده های پنجم وششم هجری قمری می زیسته وی در سال 434 ه.قدر گرگان زاده شد . ابتدا طب را در زادگاه خود فرا گرفت و سپس برای ادامه ی تحصیل و تحقیق به عراق عجم و خوزستان و فارس سفر نمود . مدتی در نیشابور می زیست و در آنجا به خدمت ابن ابی صادق از شاگردان ابن سینا رسید و بدین جهت با یک واسطه شاگرد ابن سینا نابغه ی شرق می باشد . در سال 504 ه.ق رهسپار خوارزم شد و به دربار قطب الدین محمد سر سلسله ی خوارزمشاهیان پیوست . دربار آنان مجمع فضلا و دانشمندان بود. قطب الدین محمد مقدم استاد را گرامی داشت و تولیت داروخانه (بیمارستان) خوارزم را به عهده ی وی نهاد و در عین حال در همین سال تدوین کتاب عظیم ذخیره را به پایان رسانید و آن را ذخیره ی خوارزمشاهی نامید . ذخیره با حدود 750000 کلمه بهترین و مهم ترین کتاب پزشکی به زبان فارسی و منبع عظیم طب فارسی است . اگرچه برخی از مطالب آن همانند هر کتاب طبی کهن منسوخ شده با این وجود اگرذخیره را در ترازوی زمان بسنجیم همانا بهترین کتاب طب فارسی است . حکیم جرجانی از کتاب بزرگ ذخیره دو خلاصه تهیه کرد : یکی کوچک و به قطع طویل تا طبیبان بتوانند آن را در چکمه خود بنهند بنام خفی علائی و دیگری خلاصه ای مفصل تر بنام الاغراض الطبیه . این سه کتاب به عنوان منابع پزشکی به زودی در تمامی مدارس پزشکی آن زمان گزینش و گسترش یافت . و بدین جهات او بنیان گذار طب فارسی است . این حکیم توانا بیشتر از دید مشاهدات آزمایشگاهی به تشخیص امراض اهتمام می ورزید . از جمله در گفتار پنجم کتاب دوم از ذخیره مطالب اصلی و کاربردی ادرار شناسی را مفصلا مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است.
وی پس از 97 سال زندگی پر برکت و سراسر خدمت خویش در سال 531 ه ق (1136میلادی ) در مرو به جهان باقی شتافت .
این روز بر همه سفید پوشان علوم آزمایشگاهی مبارک باد .