• 1393/03/13 - 14:21
  • /Z8gh

جلسه توجیهی ترویج زایمان طبیعی به همت اداره مامایی وزارت متبوع برگزار شد.

بمنظور تشریح الزامات اجرائی بسته ترویج زایمان طبیعی، اداره مامایی وزارت متبوع جلسه توجیهی طرح ترویج زایمان طبیعی ویژه مسئولین امور مامایی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور را تشکیل داد

پیرو ابلاغ بسته های طرح تحول نظام سلامت توسط مقام محترم وزارت بمنظور تشریح الزامات اجرائی بسته ترویج زایمان طبیعی، اداره مامایی وزارت متبوع جلسه توجیهی طرح ترویج زایمان طبیعی ویژه مسئولین امور مامایی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور را در تاریخ 16/2/93 تشکیل داد، که مسئول واحد مامایی این معاونت نیز در این جلسه حضور داشتند.

دستورالعمل برنامه ترویج زایمان طبیعی که در چارچوب مجموعه برنامه های تحول نظام سلامت تدوین و ابلاغ شد از تاریخ 15/2/93 لازم الاجراست.

هدف کلی:

• ارتقای شاخص های سلامت مادران و نوزادان از طریق کاهش میزان سزارین(میزان مطلوب سزارین بین 25 تا 30 درصد می باشد)

اهداف اختصاصی:

• کاهش میزان سزارین به میزان ده درصد تا پایان سال 1393

• افزایش رضایتمندی مادران باردار از طریق حریم خصوصی با بهینه سازی فضای فیزیکی اتاق های زایمان

• کاهش پرداخت از جیب مردم( رایگان شدن زایمان طبیعی در بیمارستان های دولتی)

• افزایش انگیزه ارائه دهندگان خدمت جهت افزایش میزان زایمان طبیعی در مراکز دولتی

راهکارها:

1- به منظور تشویق مادران باردار به انجام زایمان طبیعی، فرانشیز زایمان طبیعی در مراکز دولتی رایگان می شود.

2- به منظور ایجاد انگیزه در ارائه دهندگان خدمت زایمان طبیعی، تعرفه تشویقی مازاد بر تعرفه مصوب فعلی پرداخت می گردد .

3- به منظور ایجاد انگیزه برای انجام زایمان بی درد موضعی به متخصص بیهوشی حق الزحمه بیهوشی پرداخت می گردد.

4- تسهیلات لازم برای انجام زایمان طبیعی توسط متخصصین زنان غیر شاغل در دانشگاه و ماماهای دارای دفترکار، در بیمارستان های دولتی فراهم می گردد.

5- به منظور بهینه سازی ساختار فیزیکی اتاق زایمان در راستای حفظ حریم خصوصی مادر باردار و خوشایندسازی فرایند زایمان اعتبار ویژه ای به مراکز دولتی تخصیص می یابد.

همچنین پیرو ابلاغ مجموعه دستورالعمل های برنامه تحول نظام سلامت دانشگاه ها، مسئولین بلوک زایمان دو بیمارستان مشمول طرح (مجتمع بیمارستانی شهید بهشتی و بیمارستان شهید رجایی از شبکه بهداشت و درمان آران و بیدگل) در تاریخ 29/2/93 در جلسه آموزشی که توسط اداره مامایی وزارت متبوع تشکیل شد شرکت کردند.