• 1402/02/27 - 14:51
  • /Zf2i

27 اردیبهشت روز جهانی فشار خون

سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان با انتشار پیامی به مناسبت روز جهانی فشار خون، اندازه گیری دقیق و مستمر فشار خون را به عنوان یکی از موثرترین گام ها در شناسایی و مراقبت بیماران مبتلا به فشار خون بالا دانست.

به گزارش روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان در متن پیام دکتر «عباس آزادی» آمده است:بیماری فشار خون بالا، اصلی‌ترین عامل خطر قابل تغییر برای ناتوانی و مرگ و میر زودرس ناشی از بیماریهای قلبی، بیماریهای مزمن کلیه و سکته‌ مغزی در جهان و ایران است.مهمترین نکته در پیشگیری و کنترل بیماری فشارخون بالا، بدون علامت بودن این بیمارى است، به همین دلیل این بیمارى به عنوان قاتل خاموش شناخته می شود.

در همین راستا، همه ساله روز 17 می مصادف با بیست و هفتم اردیبهشت به عنوان روزجهانی فشار خون نامگذاری شده است.شعار امسال روز جهانی فشار خون «با اندازه گیری دقیق فشار خون و کنترل آن عمر طولانی تری داشته باشید» بر اهمیت اندازه گیری مستمر فشارخون در گروه های هدف تاکید دارد.

بی شک اندازه گیری دقیق و مستمر فشار خون به عنوان یکی از موثرترین گام ها برای شناسایی و مراقبت بیماران مبتلا به فشار خون بالا است که این امر در مراکز خدمات جامع سلامت و توسط خود بیماران می تواند انجام شود.اصول استاندارد اندازه گیری فشار خون به عنوان یکی از استراتژی های مهم مراقبت صحیح این بیماران در سیستم درمانی و بهداشتی مورد توجه است.

بیماران مبتلا به پرفشاری خون با آشنایی با اصول استاندارد اندازه گیری فشار خون در منزل و اجرای آن با کمک پزشک خود می توانند گام بسیار مهمی در کنترل فشار خون خود و ارتقاء شاخص های سلامت در کشور داشته باشند.