• 1402/08/06 - 13:47
  • /ZvVB

4 ساعت اول بروز سکته مغزی، زمان طلایی درمان است

به گزارش روابط عمومی معاونت درمان، سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان دکتر عباس آزادی با بیان اینکه روز هفتم آبان روز جهانی پیشگیری از سکته مغزی است بیان کرد به توقف و انسداد خون رسانی به مغز را سکته مغزی می گویند و سکته مغزی شایع ترین علت ناتوانی در افراد است و می تواند در هر فردی و در هر سنی اتفاق افتد.یک چهارم از بیماران دچار سکته مغزی جان خود را از دست می‌ دهند و نیمی دچار معلولیت های درازمدت می شوند. اما لازم است بدانیم که سکته های مغزی قابل پیشگیری و درمان است

دکتر عباس آزادی افزود: فشارخون و کلسترول بالا، چاقی و استعمال دخانیات، کم تحرکی، دیابت، بیماری های قلبی و عروقی و مصرف الکل از عومل قابل کنترل این بیماری هستند که نقش بسیار مهم و موثری در پیشگیری از سکته مغزی دارند.

وی به 3 علائم بروز سکته مغزی اشاره و اعلام کرد: انحراف ناگهانی صورت، اختلال ناگهانی در تکلم و ضعف ناگهانی در یک طرف بدن از علائم مهم این بیماری هستندکه تست F.A.S.T کمک می کند علائم سکته مغزی شناسایی شود. و  زمان طلایی درمان در مرحله حاد تا 4 ساعت اول، پس از بروز علائم می باشد و بیمار باید به موقع به مرکز درمانی منتقل و در مراکز درمانی با انجام اقدامات تشخیصی، تحت درمان با داروی حل کننده لخته قرار ‌می گیرد که با برداشته شدن لخته و رفع انسداد، حیات به مغز باز می گردد.

و در پایان اشاره نمودند : اولین اقدام تماس با ۱۱۵ است و نباید وقت را با تماس با اطرافیان از دست داد افزود :مرکز آموزشی درمانی شهید بهشتی مجری کد 724 ( درمان سکته های مغزی ) درشهرستان است.

• گروه خبری :