- 1399/05/29 - 13:54
- زمان مطالعه : 2 دقیقه
- /Z8ui
سرپرست آزمایشگاه تشخیص مولکولی کرونا عنوان کرد:
پلاسما درمانی یکی از روشهای موفق در درمان بیماران بستری کووید 19 در بیمارستان می باشد
پلاسما درمانی یکی از روشهای موفق در درمان بیماران بستری کووید 19 در بیمارستان می باشد
سرپرست آزمایشگاه تشخیص مولکولی کرونا دانشگاه گفت: پلاسما درمانی یکی از روشهای درمانی موفق میباشد که میتواند منجر به بهبود حال بیماران بدحال شود.
به گزارش وب دا، دکتر حسن احترام با اشاره به ساخت آنتیبادی توسط بدن افراد بهبودیافته از کووید 19، افزود: آنتیبادی به وجود آمده در پلاسمای افراد مبتلا، عفونت را مهار و از بروز مجدد عفونت تا مدتی جلوگیری میکند.
وی به ساختار دوبخشی خون اشاره و تصریح کرد: 45 درصد خون از پلاکت، گلبولهای قرمز و سفید و 55 درصد مابقی از مایع پلاسما تشکیلشده است.
دکتر احترام با تأکید بر مرتبط نبودن کمخونی و اهدای پلاسما، اظهار کرد: دستگاه الکتروفروزیس 500 سیسی پلاسمای خون را طی فرآیندی دریافت و خون به بدن اهداکننده بازمیگردد.
وی به یکسان بودن گروه خونی اهداکننده و گیرنده اشاره کرد و گفت: شخص اهداکننده در 24 ساعت پس از اهدا ، با مصرف مایعات پلاسمای ازدسترفته را مجدد به دست میآورد.
وی افزود: اهدا کنندگان پلاسما میبایست دارای سن 18 تا 60 سال بوده و عدم ابتلا به بیماری زمینهای، مثبت نبودن تست pcr، 4 هفته بعد از بهبودی، عدم بارداری و نداشتن سابقه بیش از 2 بار زایمان یا سقط باشند.
دکتر حسن احترام در ادامه با اشاره بهرایگان بودن آزمایشات برای اهداکننده، اظهار داشت: اشخاص با هماهنگی به درمانگاه اخوان مراجعه و سپس آزمایشهای HIV، هپاتیتهای B و C و VDRL را انجام میدهند.
وی یادآور شد: پایگاه انتقال خون کاشان نیز پلاسمای افرادی که خون اهدا کردهاند را جداسازی و بهصورت پلاسمای فریز شده در اختیار بانک خون بیمارستان قرار میدهند، اما میزان این نوع از دریافت 250 سیسی میباشد.
دکتر احترام با تأکید بر محدود بودن شرایط اهدای پلاسما، تصریح کرد: در یک ماه گذشته حدود 140 تماس از متقاضیان داشتهایم که 90 نفر شرایط مساعدی داشتهاند، 60 نفر به آزمایشگاه معرفی و درنهایت تنها 10 نفر واجد شرایط اهدا شدند.
سرپرست آزمایشگاه تشخیص مولکولی کرونا دانشگاه در پایان گفت: متقاضیان میتوانند جهت هماهنگی در ساعات اداری با شمارههای 55444016 و 55442015 تماس بگیرند.