- 1402/03/02 - 12:51
- زمان مطالعه : 1 دقیقه
- /Zh2i
50 اهداء عضو در منطقه کاشان انجام شده است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: از سال 1387 تاکنون، 50 اهداء عضو در شهرستان های کاشان و آران و بیدگل انجام شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: از سال 1387 تاکنون، 50 اهداء عضو در شهرستان های کاشان و آران و بیدگل انجام شده است.
دکتر کورش ساکی در مراسمی که به مناسبت روز ملی اهداء عضو 31 فروردین ماه در کاشان برگزار شد، افزود: دانشگاه علوم پزشکی کاشان از سال 1387 به طور رسمی فعالیت اهدا عضو را در منطقه شروع کرده است.
وی، با اشاره به اینکه در سال گذشته، پنج مورد اهدا عضو انجام شده است، افزود: هر بیمار مرگ مغزی میتواند با اهدای اعضای خود، جان هشت انسان دیگر را نجات دهد.
دکتر ساکی تصریح کرد: اهدای عضو عملی انسانی و خیرخواهانه است که میتواند نجاتبخش بیمارانی شود که به دلایلی چون ابتلا به بیماریهای گوناگون یا حوادث غیرمترقبه به اعضا و یا نسوج پیوندی نیاز دارند.
سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان نیز در این مراسم، با بیان اینکه هر بیمار با اهدا عضو، نسوج 53 نفر را از معلولیت (پوست تاندون .....) نجات می دهد، افزود: اهدای عضو میتواند از فرد زنده سالم، فرد زنده دچار مرگ مغزی و فرد متوفی به بیماران صورت بپذیرد. کلیه و مغز استخوان از جمله اعضایی هستند که میتوانند از افراد زنده سالم به بیماران پیوند زده شوند. نسوجی مانند قرنیه، دریچه قلب، استخوان و تاندون نیز تا ۴۸ ساعت پس از مرگ فرد قابل پیوند هستند.
وی یادآور شد:️ تاریخچه پیوند اعضا و نسوج در ایران به سال ۱۳۱۴ باز میگردد. در آن سال قرنیه یک بیمار در یکی از بیمارستانهای تهران پیوند زده شد. پیوند کلیه نخستین بار در سال ۱۳۴۷ در ایران صورت گرفت و پیوند دیگر اعضا و نسوج به تدریج در دهه ۷۰ و ۸۰ میلادی در ایران انجام شد.
سرپرست معاونت درمان دانشگاه ادامه داد: مهمترین منبع برای پیوند اعضا متعلق به بیماران مرگ مغزی است چرا که تمامی اعضا و نسوج قابل پیوند آنان را میتوان به راحتی به بیماران نیازمند عضو پیوند زد.
دکتر عباس آزادی گفت: پیوند عضو امری انسانی است که از سوی مراجع تقلید مسلمانان نیز تایید شده است.