• 1397/04/27 - 09:38
  • /ZPpi

ابلاغ ویرایش دوم استاندارد آزمایشگاه‌های پزشکی، نسخه سال 1397

معاون درمان دانشگاه از ابلاغ استاندارد آزمایشگاه‌های پزشکی، نسخه سال1397 خبر داد.

این استاندارد مرجع اصلی تعیین معیارهای تأیید صلاحیت آزمایشگاه‌های پزشکی و همچنین نظارت بر آن‌ها بوده و در تدوین چک‌لیست‌های ارزیابی و سنجه‌های آن مورداستفاده قرار می‌گیرد. رعایت این استاندارد، نه‌تنها به استقرار نظام مدیریت کیفیت در آزمایشگاه پزشکی کمک می‌کند، بلکه موجب انطباق آزمایشگاه با الزامات و ضوابط نظارتی می‌گردد.

دکتر حاجی جعفری افزود : سرفصل‌ها و الزامات این استاندارد همچنین می‌تواند در دانشگاه‌ها، انجمن‌های علمی آزمایشگاهی و سایر مراکز، در چهارچوبی که آزمایشگاه مرجع سلامت تعیین و ابلاغ می‌نماید، برای برنامه‌ریزی و اجرای آموزش بدو و ضمن خدمت، آموزش مداوم جامعه پزشکی و همچنین به‌منظور ارتقاء نظام اعتباربخشی ملی مورداستفاده قرار گیرد

وی ادامه داد ، نسخه اول دستورالعمل‌های استاندارد آزمایشگاهی در سال 1397 توسط آزمایشگاه مرجع سلامت تدوین و ابلاغ‌شده و از سال 1397صدور و تمدید پروانه قانونی آزمایشگاه‌ها منوط به رعایت الزامات آن بوده است.

استاندارد آزمایشگاه‌های پزشکی ویرایش سال 1397، نسخه به‌روز و منطبق با استانداردها و مراجع معتبر بین‌المللی می‌باشد که طی سال گذشته پیش‌نویس آن توسط آزمایشگاه مرجع سلامت بر اساس استاندارد ملی ایران ایزو 15189 تجدیدنظر اول 1397 و استاندارد بین‌المللی ISO 15189:2012، مراجع و منابع سازمان جهانی بهداشت و CLSI، تهیه‌شده و با توجه به دستورالعمل‌ها و ضوابط کشوری بومی گردیده است.