امروز : 19 دی 1403
معاونت درمان
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1396/04/18 - 11:54
  • 97
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /Zzni

اعتیاد به مواد مخدر و روانگردان چهارمین عامل خطر سلامتی

اعتیاد به مواد مخدر و روان گردان پس از تصادفات جاده ای، سوانح و حوادث، بیماری های قلبی - عروقی و افسردگی چهارمین عامل خطر سلامتی است.


اعتیاد به مواد مخدر و روان گردان پس از تصادفات جاده ای، سوانح و حوادث، بیماری های قلبی - عروقی و افسردگی چهارمین عامل خطر سلامتی است.



معاون درمان دانشگاه با اعلام این مطلب در گفتگو با وب دا به مناسبت روز جهانی بدون دخانیات 10 الی 16 تیرماه سال جاری گفت: اعتیاد در جمعیت مردان 18 تا 30 ساله بعد از تصادفات جاده ای، سوانح و حوادث در رتبه دوم عامل خطر سلامتی و بار بیماری ها می باشد.



دکتر حاجی جعفری، با بیان اینکه بر اساس گزارش سازمان پزشکی قانونی کشور روزانه 8 نفر در اثر اعتیاد جان خود را از دست می دهند، ادامه داد: شایع ترین علت انتقال عفونت های منتقله از راه خون شاملاچ آی وی (HIV)و هپاتیت سی (HCV)(از طریق اعتیاد تزریقی) است.



عضو هیات علمی دانشگاه ادامه داد: بیش از 65 درصد کلیه موارد شناسایی شده ی عفونت اچ آی وی مصرف کننده تزریقی مواد هستند.



دکتر حاجی جعفری اظهار داشت: شیوع هپاتیت در کسانی که مواد را تزریق می کنند یکی دیگر از نگرانی های بهداشتی مرتبط با اعتیاد است، به طوری که بیش از نیمی از این جمعیت مبتلا به هپاتیت Cهستند.



وی تصریح کرد: براساس گزارش های موجود سهم قابل ملاحظه ای از برخی مشکلات اجتماعی همچون طلاق، خشونت و فعالیت های غیر قانونی با اعتیاد مرتبط است.



معاون درمان دانشگاه یادآور شد: با گسترش مصرف مت آمفتامین در سال های اخیر الگوی مصرف مواد در کشور تغییر نموده است با این وجود مواد افیونی همچون تریاک، کراک - هروئین و هروئین شایع ترین مواد غیر قانونی مورد مصرف در کشور می باشد و عامل اصلی بیماری های در کشور را تشکیل می دهند.



دکتر حاجی جعفری تصریح کرد: اعتیاد نه تنها با مرگ ومیر و ناتوانی بالایی در حوزه سلامت همراه است بلکه عواقب جدی خانوادگی و اجتماعی برای کشور به دنبال دارد.



وی، به اصول اساسی پیشگیری از سوء مصرف مواد بویژه در کودکان و نوجوانان اشاره کرد و گفت: افزایش عوامل محافظت‌کننده و کاهش عوامل خطرساز، تحت پوشش قرار دادن تمام انواع سوء مصرف مواد، توجه به بافت بومی و مواد رایج در یک محله یا شهر،‌توجه خاص عوامل خطر‌آفرین در مخاطبین خاص، سن،‌ نژاد و جنسیت، تقویت روابط خانوادگی و مهارتهای فرزندپروری و … شامل نظارت و مراقبت والدین ، اطلاع‌رسانی و آموزش والدین ، مداخلات مقطعی و کوتاه مدت در خانواده، شناسائی عوامل خطرساز اولیه کودکی و نوجوانی مثل رفتارهای پرخاشگرانه، مهارت های اجتماعی ضعیف و مشکلات تحصیلی و ارتقاء یادگیری های تحصیلی، اجتماعی و هیجانی به منظور نشان دادن عوامل خطرآفرین مثل پرخاشگری، شکست تحصیلی و ترک تحصیل در مدارس ابتدایی از جمله این اصول است.



"دخانیات تهدیدی برای توسعه و سلامت "به عنوان شعار روز جهانی بدون دخانیات در سال 96 از تاریخ 10 تا 16 تیرماه نامگذاری شده است و عناوین این هفنه به شرح ذیل است:



شنبه 10/04/96 : " دخانیات تهدیدی برای جوانان "

یکشنبه 11/04/96 :" دخانیات تهدیدی برای زنان "

دو شنبه12/04/96 : " دخانیات تهدیدی برای محیط زیست "

سه شنبه 13/04/96 : " دخانیات تهدیدی برای توسعه پایدار"

چهار شنبه 14/04/96 : "دخانیات تهدیدی برای سلامت "

پنج شنبه 15/04/96 : "سفیران سلامت علیه دخانیات "

جمعه 16/04/96 : "نقش آموزه های دینی در کنترل مصرف دخانیات "

 


  • گروه خبری : اخبار معاونت درمان
  • کد خبر : 39250
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم