امروز : 03 دی 1403
معاونت درمان
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1403/03/09 - 04:00
  • 116
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZXdR
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان:

571 نفر از مبتلایان به بیماری‌MS در منطقه کاشان و آران و بیدگل تحت پوشش صندوق بیماری های خاص هستند.

روز جهانی MS هر ساله در تاریخ ۳۰ می برگزار می‌شود. این مناسبت جهت به اشتراک گذاشتن تجربه همچنین افزایش آگاهی مردم نسبت به بیماران مبتلا به بیماری MS است.

دکتر عباس آزادی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: طبق آمار ثبت شده در سامانه بیماری خاص وزارت بهداشت، 571  نفر از جمعیت شهرستان‌های کاشان و آران بیدگل که دچار بیماری‌MS تحت پوشش صندوق بیماری های خاص هستند.

دکتر عباس آزادی، اظهار نمود: بیماری MS یک بیماری خود ایمنی می ­باشد، بدین معنا که سیستم ایمنی، بدن را دشمن دانسته و بر علیه آن می جنگد. در مورد بیماری ام اس، سیستم ایمنی بر علیه سیستم عصبی مرکزی (مغز و نخاع) عمل می کند.

در واقع در این بیماری التهابی، سیستم ایمنی بدن بر علیه غلاف میلین می باشد و به آن حمله می کند و آن ها را از بین می برد. وظیفه این غلاف در انتقال پیام از سیستم عصبی مرکزی و سرعت انتقال پیام می باشد. سن بروز بیماری بیشتر بین «۲۰ تا ۴۰» سالگی است و خانم‌ها بیشتر گرفتار آن می‌شوند. علت بیماری ناشناخته اما برای بروز آن عللی در نظر گرفته شده که مجموع این عوامل می‌تواند باعث این بیماری شود. استعداد و ساختار جسمی فرد، استعداد ارثی، اختلال در تنظیم و تعادل سیستم ایمنی، عوامل محیطی و نژادی، مواجهه فرد با ویروس‌ها در طول زندگی و استرس از جمله عواملی هستند که در ایجاد بیماری ام‌اس تاثیر گذارند.

وی تصریح کرد: با توجه به دستورالعمل های وزارت بهداشت به منظور خدمت رسانی به بیماران این بیماری جزو بیماری های خاص ثبت شده و با توجه به منابع و  بر اساس بسته حمایتی بیماران خاص و صعب‌العلاج تمام خدمات ارائه شده به بیماران در مراکز درمانی دولتی و خصوصی با تعرفه مصوب اجرا می‌شود.

دکتر آزادی در ادامه گفت: تشکیل صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج برای حمایت مالی از این قبیل بیماران است و در حال حاضر ۱۰۷ بیماری خاص و صعب‌العلاج تحت پوشش بیمه بوده و هزینه‌های سنگین آنها کاهش پیدا می‌کند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان، تأکید کرد: بهترین راه تشخیص MS گرفتن شرح حال از بیمار است. به عبارت دیگر گفته‌های بیمار درمورد علائم، معاینه دقیق بالینی بیمار توسط پزشک معالج، یافتن علامت‌های عصبی، مطالعه یافته‌های تصویری از جمله MRI مغز و نخاع، انجام نوار چشم، آزمایش مایع نخاع و انجام تست‌های خونی می‌تواند برای رد و تایید و تشخیص افتراقی بیماری ام‌اس از بیماری‌های دیگر کمک‌کننده باشند.

  • گروه خبری : اخبار معاونت درمان
  • کد خبر : 129730
کلمات کلیدی
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت