امروز : 14 تیر 1403
معاونت درمان
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1396/05/25 - 11:39
  • 51
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZQni

تاکنون هیچ درمان قطعی رایجی برای کنترل دیابت شناخته نشده است

دکتر محمد حاجی جعفری، با اشاره به اینکه با درمان های موجود می توان دیابت را تا حدودی کنترل کرد، افزود: چه نوع درمانی برای کنترل دیابت استفاده شود کاملاً به میزان قند خون و نوع دیابت بستگی دارد.



معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: تاکنون هیچ درمان قطعی برای بیماری دیابت شناخته نشده است.



به گزارش وب دا، دکتر محمد حاجی جعفری، با اشاره به اینکه با درمان های موجود می توان دیابت را تا حدودی کنترل کرد، افزود: چه نوع درمانی برای کنترل دیابت استفاده شود کاملاً به میزان قند خون و نوع دیابت بستگی دارد.



وی، در مورد بیماری دیابت و تشریح انواع آن تصریح کرد: به اختلال سوخت و ساز مواد قندی در بدن، بیماری دیابت می گویند که این اختلال به دلیل عدم ترشح و یا ناکافی بودن ترشح انسولین ایجاد می شود؛ در نتیجه میزان قند خون بالا می رود.



معاون درمان دانشگاه، انواع دیابت را شامل "دیابت نوع یک"، "دیابت نوع دو" و "دیابت بارداری" عنوان کرد.



وی، همچنین به نحوه تشخیص بیماری دیابت، تشریح علائم و نشانه های آن اشاره کرد و ادامه داد: اگر حداقل در دو نوبت آزمایش جداگانه طی دو روز، میزان قند خون ناشتا برابر یا بیشتر از126میلی گرم در دسی لیتر باشد، تشخیص دیابت قطعی است و برای تشخیص دیابت در افرادی که دچار علایم بیماری، نظیر پرخوری، پرنوشی و پر ادراری هستند؛ می توان آزمایش دیگری نیز انجام داد.



دکتر حاجی جعفری تصریح کرد: این افراد می توانند بدون در نظر گرفتن اینکه آخرین وعده غذایی را در چه ساعتی مصرف کرده اند، قند خون خود را اندازه گیری کنند.



وی یادآور شد: اگر میزان قندخون در این آزمایش بیشتر از 200 میلی گرم در دسی لیترباشد؛ به طور یقین فرد، به دیابت مبتلا است.



معاون درمان دانشگاه گفت: اگر میزان قند خون ناشتا در محدوده 100تا 125 میلی گرم در دسی لیتر و قند خون دو ساعت بعد از غذا در محدوده 140 تا 200 میلی گرم در دسی لیتر گزارش شود؛ خطر ابتلا به دیابت بسیار زیاد است و در اصطلاح این افراد در مرحله پیش دیابت قراردارنداین افراد برای تشخیص نهایی، باید تست تحمل گلوکز را انجام دهند.



دکتر حاجی جعفری افزود: از چه نوع درمانی برای کنترل دیابت استفاده شود؛ کاملاً به میزان قند خون و نوع دیابت بستگی دارد.



معاون درمان دانشگاه تاکید کرد: در دیابت نوع یک چون انسولین ترشح نمی شود و یا مقدار آن بسیار ناچیز است از همان ابتدا باید تزریق انسولین را آغاز کرد.



دکتر حاجی جعفری، با بیان اینکه در دیابت نوع دو با کمک داروهای پایین آورنده قند خون، رعایت رژیم غذایی و ورزشی و فعالیت منظم می توان بیماری را کنترل کرد و قند خون را در محدوده طبیعی نگه داشت، تاکید کرد: داروهای پایین آورنده قند خون با تحریک ترشح انسولین و یا کاهش مقاومت نسبت به انسولین باعث بهتر شدن روند دیابت نوع دو می شود؛ اما این بیماران باید بدانند چنانچه با این روش ها میزان قند خون در حد مطلوب کنترل نشود تزریق انسولین لازم است.

 



  • گروه خبری : اخبار معاونت درمان
  • کد خبر : 39264
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم