امروز : 14 تیر 1403
معاونت درمان
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1396/09/23 - 09:08
  • 36
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /Zpoi

7 تا 10 هزار نفر در منطقه کاشان به سوء مصرف مواد مخدر گرفتار هستند / به فرزندان "نه" گفتن را آموزش دهید


معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: 7 تا 10 هزار نفر در شهرستان های کاشان و آران و بیدگل  به سوء مصرف مواد مخدر گرفتار هستند.


به گزارش وب دا، دکتر محمد حاجی جعفری در نشست خبری با اصحاب رسانه در روز سه شنبه مورخ 21/9/96 افزود: شایعترین مواد مورد استفاده تریاک و مشتقات آن، حشیش و ترکیبات آن شامل علف، ماری جوآنا، گل ،هروئین وکراک و شیشه می باشد.



وی اظهار داشت: در گذشته تعریف اعتیاد صرفاً وابستگی به مواد مخدر بود؛ ولی امروز بحث اعتیاد فقط محدود به مخدر ها نیست، اعتیاد به کار، اینترنت و بازی های کامپیوتری انواع جدیدی از اعتیاد است که با آن مواجه هستیم.



دکتر حاجی جعفری، با بیان اینکه فرد معتاد به عنوان یک بیمار بایستی در جامعه پذیرفته شود، تصریح کرد: اعتیاد نوعی وابستگی جسمی و روانی ایجاد می کند که این دو عامل منجر به ادامه فرآیند مصرف مواد می گردد و این موضوع زندگی فرد و خانواده را تحت تأثیر قرار داده و اغلب منجر به بزهکاری اجتماعی می گردد.



وی ادامه داد: طبق آمار های اعلام شده تعداد معتادین در کشور در سال گذشته،حدود 2 میلیون و 808 هزار نفر و در سال 94، یک میلیون و 325 هزار نفر بوده است.



به فرزندان "نه" گفتن را آموزش دهید



وی افزود: امروزه شاهد کاهش سن شروع اعتیاد در نوجوانانیم و این هشدار جدی برای خانواده ها و جامعه تلقی می شود.



معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان تاکید کرد: خانواده ها باید"نه" گفتن در مقابل درخواست ها و خواست های دیگران را به فرزندانشان آموزش دهند.



وی، با بیان اینکه خانواده ها بایستی بر امور فرزندان خود نظارت و با دوستان آن ها ارتباط داشته باشند، ادامه داد: اعتیاد ناگهان اتفاق نمی افتد  یک پروسه دراز مدت است و همه فرزندان درخطر هستند باید آموزش ببینند.



مدیر اداره درمان سوء مصرف مواد دانشگاه علوم پزشکی کاشان نیز در ادامه نشست، به فعالیت 79 مرکز درمان سوء مصرف مواد در شهرستان های کاشان و آران بیدگل اشاره کرد و گفت: هر کدام از مراکز درمانی حداکثر صد نفر بیمار را ماهیانه تحت پوشش فرار می دهند.



دکتر ابوالفضل دیگبری تصریح کرد: معتادان با مراجعه به مراکز درمان سوء مصرف مواد اعتیاد را ترک نمی کنند بلکه با خوردن داروی متادون زیر نظر پزشک از افزایش اعتیاد آنها جلوگیری می شود که در نتیجه منجر به کاهش آسیب های اجتماعی ناشی از اعتیاد می گردد.



وی افزود: 76 مرکز خصوصی با مبلغ 126 هزار تومان و سه مرکز دولتی با مبلغ 80 هزار تومان ماهیانه به مددجویان خدمات درمانی ارائه می دهند.



وی اذعان داشت: مراکز درمان مصرف سوء مواد دارای پزشک، پرستار، روانشناس و مددکار است که تحت نظر معاونت درمان فعالیت دارند و نحوه خدمت رسانی مراکز به طور مستمر پایش و نظارت می شود.



 دکتر دیگبری، در خصوص کمپ های ترک اعتیاد گفت: این کمپ ها تحت نظر فرمانداری و اداره بهزیستی است و تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی نمی باشد.



مسوول دفتر پیشگیری از اعتیاد دانشگاه نیز در ادامه، به اهمیت نقش خانواده در حمایت از فرزندان اشاره نمود و گفت: اعتیاد ناگهان اتفاق نمی افتد و فرآیند بلند مدتی است که اطرافیان وقتی متوجه می شوند که سال ها ست از شروع آن گذشته است.



دکتر فاطمه سادات قریشی، وظیفه دفتر پیشگیری از اعتیاد را نقش رهبری کننده، هماهنگی و اطلاع رسانی در زمینه اعتیاد نام برد و آگاه سازی توسط خانواده را نقش کلیدی در پیشگیری از اعتیاد دانست.



  • گروه خبری : اخبار معاونت درمان
  • کد خبر : 39297
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم