- 1403/05/27 - 10:10
- زمان مطالعه : 3 دقیقه
- /ZxUS
توصیه های بهداشتی درمانی به زائران پیاده روی اربعین
معاون درمان دانشگاه با توجه به نزدیکی به ایام پیاده روی اربعین و اینکه دغدغه زائران حفظ سلامتی در این ایام می باشد اظهار نمود: رعایت بهداشت فردی، بهداشت آبها و بهداشت غذایی سه اصل مهم برای حفظ سلامتی و پیشگیری از بروز انواع بیماریهای عفونی در میان زائران اربعین حسینی است. در واقع با توجه به اینکه این افراد مسیر طولانی را راهپیمایی میکنند، باید نسبت بهسلامت آب و مواد غذایی حساس باشند تا به انواع عفونتهای رودهای، گوارشی و مسمومیتهای غذایی مبتلا نشوند.
دکتر عابس آزادی با بیان همزمانی مراسم پیاده روی اربعین با گرمای تابستان برای جلوگیری از گرمازدگی افزود: به زائران توصیه می شود به هیچ عنوان بین ساعت ۱۱ تا 5 بعداز ظهر که گرما به اوج خود میرسد، پیادهروی نکنند. و در این ساعات بیشتر به استراحت مشغول باشند و از غروب تا پاسی از شب به پیادهروی ادامه دهند. لباسهای خنک و نخی بپوشند و از کلاه و عینک استفاده کنید.
معاون درمان اظهار داشت: در صورت بروز علائم گرمازدگی شامل گیجی، عدم تعادل، سردرد، تهوع و بالا بودن دمای بدن، خود را به محل سایه و خنک برسانید. خوردن نوشیدنیهایی مانند شربت سکنجبین و خاکشیر، شربت آب لیمو، شربت آلبالو، شربت بید مشک، گلاب، تخمشربتی و تخم خرفه میتوانند به جلوگیری از گرمازدگی کمک کند.اضافه کردن مقدار کمی آب لیمو یا سرکه به آب میتواند به رفع تشنگی کمک کند. اسپری کردن گلاب به سر و صورت و شستشوی سر و گردن و سینه با آب خنک یا گلاب نیز موثر است.افرادی هم که فعالیت بدنی زیاد عادت ندارند، قبل از سفر فعالیت بدنی خود را زیاد کنند و بعد از بازگشت از سفر نیز حتماً به ورزش ادامه دهند.
وی درخصوص افراد مبتلا به بیماریهای زمینهای عنوان کرد: یکی از شاخصهای مهم پیاده روی اربعین مسافت پیاده روی در مسیر 80 کیلومتری نجف تا کربلا است ولی پیاده روی در این مسیر، مخصوص افراد زیر 40 سال سالم و قوی است و هر کس که سن آن بالای 50 سال است و دارای حتی یک بیماری و یا بیماریهای زمینهای از جمله دیابت، قلبی و عروقی، فشار خون، آسم و بیماری انسدادی ریه است، توصیه جدی این است یک مسیر کوتاه برای پیاده روی اقدام کنند و وارد فضای شلوغ ازدحام نشوند و یک زیارت از راه دور داشته باشند زیرا در دین یک قاعده وجود دارد که هیچ کس حق ضرر زدن به بدن خود را ندارد.اگر مبتلا به بیماری خاصی هستید حتما داروهای خود را در این سفر همراه داشته باشید یا با در دست داشتن نسخه های درمانی خود به مواکب درمانی مستقر در مسیر پیاده روی مراجعه نمایید.
دکتر آزادی به منظور پیگیری از ابتلا به بیماریهای ویروسی توصیه نمودند: بهتر است در مکانهایی که ازدحام جمعیت وجود دارد از ماسک استفاده کنید. مخصوصا افراد مبتلا به بیماریهای دیابت و قلبی عروقی این موارد را بیشتر رعایت کنند. اگر علائمی شبیه آنفلوانزا (تب، سرفه، گلودرد) پیدا کردید، حتما از ماسک استفاده کرده و به نزدیکترین مرکز درمانی مراجعه کنید.
در خصوص پا درد که مشکل شایع در پیاده روی اربعین است، بر استراحت متناوب در حین پیاده روی و استراحت کامل شبانه تاکید می گردد؛ میتوانید شبها پاها را با آب نمک به اضافه روغن بادام یا زیتون ماساژ دهید، ماساژ باید از نوک و لابلای انگشتان پا شروع شده به سمت زانو و کمی بالاتر باشد تا درد و ورم را رفع کند و نیز وقتی نشسته و خوابیدهاید، پاها را کمی بالاتر از سطح بدن بگذارید.
در خصوص احتمال گزش حشرات نیز توصیه می شود زائران حتما لباسهای آستین بلند و شلوار بلند و جوراب پوشیده و از کرم یا مواد دافع حشرات برای مناطقی از پوست که با لباس پوشیده نمیشوند، استفاده کنند.
رعایت تدابیر حفظ سلامتی و نکات بهداشتی را بهترین راه برای تامین سلامت در این مسیر طولانی می باشد زائران پیادهروی اربعین حسینی همچنین از مصرف نوشیدنیهای کافئیندار مانند چای پررنگ و قهوه پرهیز کرده و به مقداری انجیر، بادام خام، پسته و مویز یا برگه میوههای خشک، مثل هلو و زردآلو و یا آلوبخارا نیز به همراه داشته باشند.
نظر دهید