امروز : 16 تیر 1403
معاونت درمان
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1390/07/25 - 10:26
  • 72
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /Zeah

انجام آزمایش تشخیص اعتیاد به مصرف شیشه (مت_آمفتامین و آمفتامین) برای معرفی شوندگان ارگانها و دستگاهها

در پی دستورالعمل جدید مدیر کل آزمایشگاه مرجع سلامت از تاریخ 1/7/1390 آزمایشگاه های تشخیص مواد مخدر و روانگردان تحت پوشش دانشگاه...


در پی دستورالعمل جدید مدیر کل آزمایشگاه مرجع سلامت از تاریخ 1/7/1390 آزمایشگاه های تشخیص مواد مخدر و روانگردان تحت پوشش دانشگاه، علاوه بر آزمایش تشخیص اعتیاد به مصرف مرفین، آزمایش تشخیص اعتیاد به مصرف شیشه (مت – آمفتامین و آمفتامین) را برای تمامی معرفی شوندگان ارگانها و دستگاهها انجام می دهد.





مواد مخدر شیشه و خطرات آن



گروه دارویی: محرک سیستم اعصاب مرکزی



قدرت اعتیادآوری:

مصرف منظم آمفتامین یا مت آمفتامین سریعاً ایجاد تحمل می کند بطوری که برای ایجاد همان تأثیر مورد نظر باید مقدار بیشتری از این دارو مصرف شود. مصرف کنندگان از نظر روانی به اثرات این دارو وابستگی پیدا می کنند.



نحوه مصرف:

معمولاً به صورت قرص است و بلعیده میشود. گاهی اوقات آن را از طریق بینی مصرف می کنند یا مخلوط آن را با آب تزریق می نمایند.



استفاده های مجاز:

در سالهای 1950 و 1960، آمفتامین ها را به عنوان کاهش دهنده اشتها تجویز می کردند. این مورد استعمال به علت خطر وابستگی و سوء استفاده کاملاً قدغن شده است. در حال حاضر برای فعالیت بیش از حد کودکان و خواب آلودگی شدید تجویز میشود. مصرف این دارو بدون نسخه ممنوع است.



تأثیرات موقت:

مصرف آمفتامین ها به مقدار کم هشیاری و انرژی جسمی را بالا می برند. تنفس و سرعت ضربان قلب را زیاد می کنند، مردمک گشاد میشود، اشتها فروکش می کند و خشکی دهان بوجود می آورد. بعد از محو شدن این علایم، افسردگی و اضطراب ظاهر می شوند. مصرف زیاد این داروها باعث لرز، عرق، اضطراب، سردرد، تپش قلب و درد سینه میشود.

مصرف بسیار زیاد، توهم، هذیان، تشنج، کما و مرگ بدنبال دارد.



تأثیرات طولانی مدت و خطرات آن:

مصر ف منظم و مکرر این داروها باعث کاهش وزن و یبوست میشود. مصرف کننده ممکن است از نظر احساسی و عاطفی بی ثبات شود. قطع داروها احساس افسردگی و خودکشی بدنبال دارد. مصرف طولانی مدت باعث کم شدن مقاومت در برابر عفونت میشود. اگر این داروهادر اوایل بارداری مصرف شوند خطر نقص در جنین، بویژه در قلب نوزاد را بهمراه دارند. مصرف آمفتامین ها در دوران بارداری موجب زایمان زودرس و کاهش وزن تولد نوزاد میشود.



نشانه های سوء استعمال:

کسی که آمفتامین مصرف می کند بطور غیرعادی فعال، شاد و بیش از حد حراف است. بی قراری و برانگیختگی نیز جیء خصوصیات شخصیتی او میشوند. به غذا بی میل نشان می دهد و خوابهای غیرطبیعی دارد. ممکن است این دارو را برای دو سه شب بیدار ماندن و سپس خوابیدن به مدت 48 ساعت مصرف کند. نوسانات در رفتار و روحیه او بوجود می اید.



تداخل دارویی:

آمفتامین ها با بسیاری از داروها تداخل می کنند اگر با مهارکننده های منوآمین اکسیداز (MAOIS) مصرف شوند فشارخون را در حد خطرناکی بالا می برد. چنانچه با داروهای دیژیتال، لوودوپا و برخی بیهوش کننده های استنشاقی مصرف گردد خطر ضربان غیرطبیعی را افزایش می دهد. آمتفامین ها اثرات تسکینی داروهایی که سیستم اعصاب مرکزی را دچار وقفه می کنند خنثی می کنند.



 


  • گروه خبری : اخبار معاونت درمان
  • کد خبر : 38546
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم