امروز : 15 دی 1403
معاونت درمان
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1396/05/25 - 07:58
  • 107
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
  • /ZLni

بیش از 4 هزار مادر باردار به صورت رایگان آموزش های لازم را فراگرفتند

مسوول واحد مامایی دانشگاه اظهار داشت: از شروع طرح تحول نظام سلامت تاکنون، بیش از 4 هزار مادر باردار آموزش های لازم را در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه در زمینه آمادگی برای زایمان فراگرفتند...



مسوول واحد مامایی دانشگاه اظهار داشت: از شروع طرح تحول نظام سلامت تاکنون، بیش از 4 هزار مادر باردار آموزش های لازم را در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه در زمینه آمادگی برای زایمان فراگرفتند



به گزارش وب دا، افسانه همتی در نشست با خبرنگاران روز شنبه مورخ 21/5/96، با اشاره به اینکه امروزه در تمام کشورهای توسعه یافته دنیا، اعتقاد بر این است که از میزان مداخلات پزشکی در حین بارداری و زایمان کاسته شود گفت: بارداری و زایمان یک فرآیند طبیعی و فیزیولوژیک است ولی با توجه به تغییراتی که در ساختار جسمی و روانی مادر رخ می دهد باید تحت حمایت قرار گیرد و اگر مادر حمایت نشود این تغییرات می تواند اثر نامطلوب بر روی مادر و جنین بگذارد.



وی افزود: توانمندسازی مادران باردار و خانواده های آنها با برگزاری کلاس های آمادگی دوران بارداری می تواند راه حل مناسبی برای این معضل باشد.



همتی، با بیان اینکه مراقبت های دوران بارداری به انجام معاینه، آزمایش و سونوگرافی ختم نمی شود، تصریح کرد: هدف نهایی این کلاس ها بهبود سبک زندگی در بارداری، حین زایمان و تولد نوزاد است که بر پایه حفظ حقوق طبیعی مادر و جنین استوار است.



مسوول واحد مامایی دانشگاه ادامه داد: شرکت در این کلاس ها منجر به از بین رفتن درد زایمان نخواهد شد زیرا طبیعیت زایمان درد است.



***برگزاری کارگاه های آموزشی ویژه ارائه دهندگان خدمت



همتی، به برگزاری کارگاه های آموزشی ویژه ارائه دهندگان خدمت با گروه هدف: متخصص زنان، رزیدنت زنان، ماما، پرستار و فوریت های پزشکی جهت بروز رسانی اطلاعات و افزایش سطح علمی و عملی اشاره کرد و گفت: موضوع این کارگاه ها شامل آمادگی برای زایمان، فرهنگ سازی به منظور ترویج زایمان طبیعی در راستای طرح تحول نظام سلامت، آموزش رویکردهای مراقبت همه جانبه در بخش نوزادان،ارائه خدمات مامایی و زایمان طبق پروتکل راهنمای کشوری اداره زایمان، برقراری تماس پوست با پوست مادر و نوزاد، مدیریت شوک، اورژانس های حیاتی مامایی، زایمان فیزیولوژیک، آموزش فرم های بلوک زایمان، ثبت مرگ کودک59-1 ماهه، ورود اطلاعات در سامانه مراقبت تخصصی نوزادان، ورود اطلاعات در سامانه مرگ پری ناتال، ورود اطلاعات در سامانه مادران نزدیک به مرگ و ورود اطلاعات در سامانه موالید (ایمان) می باشد.



***شاخص مرگ مادران در زایمان در شهرستان های کاشان و آران و بیدگل صفر شد



به گفته مسوول واحد مامایی دانشگاه، شاخص مرگ مادران در زایمان در شهرستان های کاشان و آران و بیدگل طی سه ماهه اول سال96 صفر شد.



وی، با بیان اینکه شاخص کشوری مرگ مادر باید به میزان کمتر از 10 مرگ در 100 هزار تولد برسد که در کاشان از ابتدای طرح تحول نظام سلامت گفت: این شاخص در سال گذشته نیز صفر بوده است.



به گفته همتی، تعیین مسئول پیگیری مادران پرخطر در بیمارستان های دارای بلوک زایمان و مسوول دانشگاهی پیگیری مادر پرخطر، آموزش و پیگیری ورود اطلاعات مادران نزدیک به مرگ در سامانه مربوطه در وزارت بهداشت جهت کاهش مرگ و میر، برگزاری کارگروه مشترک بهداشت و درمان جهت ارائه راهکار جهت کاهش مرگ و میر مادران و ارتقا سلامت مادران و نوزادان آنها از دیگر اقدامات واحد مامایی دانشگاه علوم پزشکی کاشان در جلوگیری و کاهش مرگ و میر مادران است.



وی، برگزاری کارگاه های آموزشی احیا اولیه و پیشرفته نوزاد، مراقبت تکاملی نوزادان، مراقبت تخصصی نوزادان، کارگروه پیشگیری از رتینوپاتی در نوزادان نارس، انجام مراقبت تخصصی نوزادان و ورود اطلاعات در سامانه مراقبت تخصصی را از دیگر فعالیت ها برشمرد.



مسوول واحد مامایی دانشگاه، پیگیری کاهش میزان سزارین توسطدانشگاه، بیمارستان، متخصص زنان و زایمان به میزان 10 درصد نسبت به میزان پایه سال قبل، افزایش رضایتمندی مادران باردار از طریق حفظ حریم خصوصی با بهینه سازی فضای فیزیکی اتاق های زایمان، کاهش پرداخت از جیب مردم (رایگان شدن زایمان طبیعی در بیمارستان های دانشگاهی) و افزایش انگیزه ارائه دهندگان خدمت جهت افزایش میزان زایمان طبیعی را از اهداف بسته خدمتی ترویج زایمان طبیعی عنوان کرد.



وی، با تاکید بر اینکه دستورالعملهای برنامه تحول سلامت که شامل 7 بسته خدمتی در راستای برقراری عدالت در تامین بار مالی و بهره مندی از مراقبت های بهداشتی درمانی، بهبود کیفیت خدمات، حفظ شان و کرامت بیماران و در نهایت کاهش سهم مردم در پرداخت هزینه های مستقیم ارتقاء سلامت از 15 اردیبهشت 93 به مجموعه ابلاغ شد افزود: برنامه ترویج زایمان طبیعی یکی از بسته ها بود که که ابلاغ اجرای آن در دانشگاه برعهده مسئول واحد مامایی دانشگاه بود که از تاریخ ذکرشده اجرا، پایش و ارزیابی می شود.



وی، با بیان اینکه میزان سزارین به 10 درصد میزان پایه نسبت به سال قبل کاهش یافته است، افزود: از 15 اردیبهشت 93 تا پایان خرداد 96 حدود 7 هزار زایمان طبیعی به صورت کاملاً رایگان در مجتمع بیمارستانی شهید بهشتی کاشان و شهید رجایی آران و بیدگل انجام شده است.



به گفته وی، 15 هزار و 472 تعداد زایمان طبیعی انجام شده در دانشگاه علوم پزشکی کاشان (بیمارستان های مشمول طرح، تامین اجتماعی و خصوصی) از شروع طرح تحول نظام سلامت(15/2/93) تا پایان خرداد ماه سال 96 می باشد.



وی افزود: در راستای طرح تحول نظام سلامت جهت حل مشکل زوجین نابارور طبق ابلاغ وزارت متبوع بر اساس پروتکل کشوری 85 درصد از هزینه ای زوجین نابارور در بخش نازایی مجتمع بیمارستانی شهید بهشتی بصورت رایگان انجام می شود و زوجین نابارور می توانند با مراجعه به بخش نازایی از خدمات این مرکز استفاده کنند.



  • گروه خبری : اخبار معاونت درمان
  • کد خبر : 39260
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم