امروز : 13 تیر 1403
معاونت درمان
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1403/04/03 - 09:06
  • 14
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZBzS
مسئول واحد سلامت روان و اعتیاد معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان اعلام کرد:

فعالیت 62 مرکز درمان اعتیاد در کاشان و آران و بیدگل

به گزارش روابط عمومی معاونت درمان؛ مسئول واحد سلامت روان و اعتیاد معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان از فعالیت 62 مرکز ترک اعتیاد شامل 3 مرکز دولتی و 59 مرکز خصوصی در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل خبر داد.

به گزارش روابط عمومی معاونت درمان؛ مسئول واحد سلامت روان و اعتیاد معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان از فعالیت 62 مرکز ترک اعتیاد شامل 3 مرکز دولتی و 59 مرکز خصوصی در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل خبر داد.

سرکار خانم فاطمه استاد محمدی به مناسبت هفته مبارزه با سوء مصرف و قاچاق مواد مخدر با اشاره به فعالیت 62 مرکز ترک اعتیاد در شهرستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی کاشان افزود: از 62 مرکز دولتی و خصوصی،  تعداد 11 مورد آن در شهرستان آران و بیدگل و حومه و 51 مرکز در شهرستان کاشان می باشد. لازم به ذکر است  یک مرکز مشاوره رفتاری در مرکز گلابچی کاشان به مددجویان خدمات پیشگیری از رفتارهای پر خطر، مشاوره ای و درمانی ارائه می کند.

وی برقراری ارتباط با مصرف کنندگان، آموزش، اطلاع رسانی و مشاوره با افراد پرخطر، آموزش و اطلاع رسانی به سایر افراد مرتبط با معتادان پرخطر ، مشاوره و نمونه گیری بیماریهای HIV، هپاتیت و دیگر بیماریهای ویروسی ، ارائه خدمات حمایتی  شامل مشاوره روانشناسی و روانپزشکی، خدمات پرستاری، خانواده درمانی و گروه درمانی را از جمله خدمات مراکز  برشمرد.

مسئول واحد سلامت روان و اعتیاد معاونت ابراز نمود: تعرفه جهت درمان با متادون ، شربت اپیوم و بوپرنورفین در مراکز درمانی دولتی تحت پوشش خدمات بیمه ای می باشد. وی تاکید کرد: پرداخت هزینه کم برای درمان اعتیاد در مقایسه با هزینه های زیاد مصرف مواد مخدر و همچنین درمان نگهدارنده و پایدار با استفاده از مواد جایگزین از مزایای درمان معتادان در این مراکز است.

مسئول واحد سلامت روان و اعتیاد معاونت دانشگاه علوم پزشکی کاشان در ادامه از راه اندازی 11 مرکز جدید در شهرستان های کاشان و آران و بیدگل طی دو ماه آینده خبر داد و خاطر نشان کرد در مراکز ترک اعتیاد تیمی متشکل از یک پزشک عمومی دوره دیده و یا یک روان پزشک  به همراه پرستار و روانشناس دوره دیده و  مددکار اجتماعی  فعالیت داشته و بیماران را تحت درمان قرار می دهد.

به گفته خانم استاد محمدی ، رعایت قانون اجرای پروتکل های درمانی و نحوه مصرف مواد جایگزین و نگهدارنده از جمله قرص و شربت "متادون"، شربت اپیوم  و قرص " بوپرنورفین " تحت نظر پزشک مراکز الزامی می باشد. وی  تاکید کرد: بازدیدهای میدانی به صورت دوره ای توسط کارشناسان نظارت معاونت درمان از این مراکز انجام می شود و در صورت مشاهده تخلف و عدم رعایت قوانین و پروتکل ها، پرونده مراکز به کمیته استانی نظارت بر مراکز مجاز درمان و کاهش آسیب ارجاع و در خصوص آن مرکز تصمیماتی اتخاذ می گردد

به گفته وی، آگاه سازی و اطلاع رسانی مستمر و مداوم در خصوص عوارض خانمان سوز مواد مخدر بویژه مخدرهای صنعتی از طرف خانواده ها و در اجتماع بسیار موثر و سازنده است چرا که والدین باید به یاد داشته باشند که فرزندان از رفتار آنها بیش از گفتارشان الگو می گیرند. وی، همچنین فعالیت مراکز ترک اعتیاد را در کاهش آسیب های فردی اجتماعی معتادان و جلب رضایت آنان و خانواده هایشان موفقیت آمیز دانست و گفت : کاهش آسیب های فردی ، اجتماعی ، بهداشتی ، اخلاقی ، روحی و روانی و حمایت خانواده از جمله مزایایی است که شامل حال مددجویان مراکز درمان اعتیاد این شهرستان می شود .

وی  در پایان این مصاحبه عزم ملی برای کاهش تقاضا و مصرف مواد مخدر در بین جوانان را ضروری دانست و از اولیا و مربیان خواست با اجرای برنامه های منسجم و کاربردی در این زمینه بیش از پیش کوشا باشند.

 

  • گروه خبری : اخبار معاونت درمان
  • کد خبر : 131078
کلمات کلیدی
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت