شرح وظایف
کارشناس مسئول بهبود تغذیه
- تدوین برنامه عملیاتی سالانه در راستای برنامه عملیاتی دفتر بهبود تغذیه جامعه
- نظارت بر حسن اجرای برنامه های تغذیه جامعه و تامین و ارتقا سلامت تغذیه ای جامعه
- نظارت بر حسن اجرای برنامه مکمل یاری، مطابق با پروتکل ها
- نظارت کارشناس ستاد شهرستان بر عملکرد کارشناسان تغذیه مراکز تحت پوشش و صحت زنجیره ارجاع از قبیل پیگیری موارد ارجاعی، تنظیم رژیم غذایی، تکمیل فرم های ارزیابی تغذیه ای، صحت روش اندازه گیری شاخص های آنتروپومتریک و ...
- اجرای برنامه های آموزشی متناسب با مناسبت ها و برنامه های ابلاغی دفتر بهبود تغذیه جامعه از طریق رسانه های جمعی به منظور حساس سازی و تا کید بر رعایت تغذیه صحیح )از جمله هرم غذایی، کاهش مصرف قند، نمک و چربی، مکمل یاری و (...
- آموزش و بازآموزی متناسب با شرایط موجود به شکل مجازی و غیر مجازی برای کارکنان درون بخشی )مراقب سلامت/بهورز، کارشناس تغذیه، پزشک(
- آموزش و بازآموزی به شکل مجازی و غیر مجازی برای کارکنان
- تهیه و نظارت بر محتوای آموزشی تغذیه ای مورد استفاده در فضای مجازی بخش دولتی ( مانند آموزش و پرورش، بهزیستی، نیروهای مسلح، کمیته امداد امام خمینی و ...)
- همکاری با صدا و سیما جهت تهیه برنامه های آموزشی در خصوص تغذیه سالم )مانند برنامه های کارشناسی، تهیه پیام های تغذیه ای زیرنویس و... )
- همکاری با سازمان های بین بخشی حوزه سلامت نظیر شهرداری و دهیاری ها برای استفاده از فضاهای شهری و روستایی جهت انتقال پیام های آموزشی تغذیه
- حمایت طلبی، پایش، نظارت و مدیریت برنامه های حمایتی تغذیه ای مادران و کودکان در ستاد شهرستان
- پیگیری جلب مشارکت خیرین سلامت از طریق ستاد خیرین دانشگاه توسط کارشناس ستاد شهرستان برای حمایت های تغذیه ای اقشار نیازمند و آسیب پذیر تغذیه ای
- پیگیری اجرای برنامه های بین بخشی و نیز اجرای برنامه های آموزشی و حمایتی تغذیه در سایر حوزه ها از جمله آموزش وپرورش، بهزیستی،کمیته امداد، جهاد کشاورزی، حوزه های علمیه و دانشگاه فرهنگیان
- شناسایی و معرفی مادران باردار و کودکان زیر 5 سال مبتلا به سوءتغذیه شناسایی شده در پایگاه ها و مرا کز به سازمان های حمایتی مانند کمیته امداد امام خمینی و خیرین دانشگاه
- تهیه شاخص های تغذیه ای به تفکیک و ارائه پس خوراند به مراکز و شهرستان، تدوین اولویت های مداخلاتی و اجرای آن ها
- تدوین گزارش عملکرد برنامه های تغذیه و برنامه های حمایتی
- هماهنگی با واحد جلب حمایت خیرین دانشگاه جهت حمایت تغذیه ای گروه های آسیب پذیر
- پیگیری تامین مکمل ها با توجه به براورد و درصد مصرف و پوشش مکمل ها